Technische Innovaties bij VeeamON 2024

Veeam

Tijdens VeeamON 2024 werden er diverse technologische doorbraken gepresenteerd die de manier waarop IT-beheerders en architecten hun data beschermen en beheren, drastisch zullen verbeteren. In dit artikel belichten we de belangrijkste technische ontwikkelingen en hoe deze beperkingen in bestaande IT-infrastructuren opheffen. 

Uitgebreide Hypervisor Ondersteuning 

Een van de meest opvallende aankondigingen was de uitbreiding van Veeam’s ondersteuning voor hypervisors, waaronder Azure Stack HCI, Nutanix AHV, Oracle Linux Virtualization Manager, OpenShift Virtualization en binnenkort Proxmox VE. Deze uitbreiding biedt IT-teams de flexibiliteit om diverse virtuele omgevingen naadloos te beheren en te beschermen, ongeacht het platform. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die hybride cloud-omgevingen omarmen en migratie tussen verschillende hypervisors willen vereenvoudigen​ (Veeam Software)​​ (Veeam Software)​. 

Proxy-Pool Architectuur voor Microsoft 365 v8 

Een andere baanbrekende ontwikkeling is de introductie van de proxy-pool architectuur voor Veeam Backup for Microsoft 365 v8. Deze nieuwe architectuur biedt verbeterde load balancing en hogere prestaties door proxies in een pool te plaatsen. Dit verhoogt de schaalbaarheid en efficiëntie van back-up processen aanzienlijk, wat essentieel is voor grote organisaties met complexe IT-infrastructuren​ (Veeam Software)​. 

 

Linux-Based Veeam Backup & Replication Appliance 

Veeam kondigde ook de overgang van zijn Backup & Replication Appliance van Windows naar Linux aan. Deze verandering vermindert de afhankelijkheid van Windows-patches en biedt verbeterde beveiliging door een Zero Trust-architectuur te ondersteunen. Voor IT-beheerders betekent dit een eenvoudiger beheer van de back-up infrastructuur en een hogere betrouwbaarheid, wat cruciaal is in een tijdperk van toenemende cyberdreigingen​ (Veeam Software)​​ (Veeam Software)​. 

Object Storage en Zero Trust Data Resilience 

Veeam blijft innoveren met de implementatie van object storage, die verbeterde prestaties biedt door parallelle verwerkingsmogelijkheden. Dit is bijzonder nuttig voor organisaties die grote hoeveelheden data moeten opslaan en beveiligen. Bovendien versterkt de focus op Zero Trust Data Resilience de beveiliging van back-ups tegen ransomware-aanvallen, met geavanceerde encryptie en isolatie van back-up data als kerncomponenten​ (Veeam Software)​​ (Veeam Software)​. 

Conclusie 

De technologische ontwikkelingen die tijdens VeeamON 2024 werden gepresenteerd, bieden IT-professionals nieuwe mogelijkheden om hun infrastructuur te beveiligen en te beheren. Door de uitgebreide ondersteuning voor hypervisors, de introductie van een proxy-pool architectuur, en de overgang naar Linux, blijft Veeam vooroplopen in data bescherming en management oplossingen. Deze innovaties helpen beperkingen in bestaande systemen op te heffen en bieden verbeterde beveiliging en efficiëntie.