Versterkte Back-up Beveiliging Veeam & Sophos

In de huidige digitale wereld worden organisaties voortdurend geconfronteerd met de dreiging van cyberaanvallen, met name ransomware. Ransomware-aanvallen richten zich vaak op back-up repositories om gegevens te manipuleren of te vernietigen, waardoor herstel van systemen wordt bemoeilijkt en druk wordt uitgeoefend op slachtoffers om losgeld te betalen.

Volgens het Veeam 2023 Ransomware Trends Report zijn back-up repositories in 75% van de gevallen getroffen tijdens ransomware-aanvallen. Dit maakt het essentieel voor organisaties om robuuste beveiligings- en herstelmogelijkheden te hebben om hun bedrijfskritische gegevens te beschermen.

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben Veeam en Sophos hun krachten gebundeld in een strategisch partnerschap. Deze integratie combineert Veeam’s Data Platform met Sophos Managed Detection and Response (MDR) om de beveiliging van back-ups te versterken tegen ransomware-aanvallen en andere cyberdreigingen.

Details

Wat Houdt de Integratie In?

De samenwerking tussen Veeam en Sophos houdt in dat beveiligingsinformatie naadloos wordt uitgewisseld wanneer er een dreiging wordt gedetecteerd. Het Veeam Data Platform monitort de omgeving van een organisatie om potentiële bedreigingen te detecteren, zowel tegen productie-omgevingen als back-ups. Wanneer een dreiging wordt geïdentificeerd, stuurt Veeam een alert naar Sophos MDR. Sophos MDR is een volledig beheerde dienst die 24/7 dreigingsjacht, detectie en respons biedt. Het gespecialiseerde team van Sophos kan bepalen of er een aanval gaande is en actie ondernemen om de dreiging te verstoren, in te dammen en volledig te elimineren.

Deze integratie maakt gebruik van de nieuwste technologieën en zorgt voor een verbeterde zichtbaarheid om vroegtijdig bedreigingen op te sporen, te onderzoeken en erop te reageren. Dit helpt organisaties om hun back-upgegevens te beschermen tegen manipulatie, verwijdering of wijziging door aanvallers.

Wat levert het op?

Voordelen op Korte en Lange Termijn

De integratie tussen Veeam en Sophos biedt tal van voordelen voor organisaties, zowel op de korte als op de lange termijn:

Versterkte bescherming tegen ransomware

Geavanceerde dreigingsdetectie en preventie van Sophos, gecombineerd met onveranderlijke back-ups en versiebeheer van Veeam, zorgen ervoor dat back-upgegevens veilig en herstelbaar blijven.

Verbeterde dreigingsresponstijd

De beveiligingsspecialisten van Sophos MDR voeren directe responsacties uit om bevestigde dreigingen te stoppen met een gemiddelde responstijd van 38 minuten, wat 96% sneller is dan de industriestandaard.

Detectie van interne beveiligingsbedreigingen

Uitgebreide monitoring van interne en externe dreigingen zoals malware detecteert ongeautoriseerde of verdachte activiteiten die back-upgegevens kunnen compromitteren.

Voorkomen van onopzettelijke verwijdering

Back-up versiebeheer, audit trails en onveranderlijke opslagopties beschermen back-upgegevens tegen onbedoelde acties.

Handhaving van compliance

Robuuste gegevensbeschermings- en beveiligingsfuncties helpen organisaties te voldoen aan regelgeving zoals GDPR, HIPAA en andere sectorspecifieke voorschriften.

Voldoen aan Cyberverzekeringsvereisten

Sophos MDR helpt bij het voldoen aan kritische cyberverzekeringsvereisten, zoals 24/7 dreigingsmonitoring, waardoor de kans op afwijzing van claims wordt verminderd en organisaties betere premies kunnen krijgen.

Conclusie

Met de integratie van Veeam en Sophos krijgen organisaties een krachtig hulpmiddel in handen om hun back-upgegevens te beschermen tegen de steeds evoluerende dreigingen van cyberaanvallen. Deze samenwerking zorgt voor een verbeterde detectie, respons en herstel van gegevens, waardoor bedrijven verzekerd zijn van de integriteit en beschikbaarheid van hun back-ups. Door deze geavanceerde beveiligingsoplossingen te combineren, helpen Veeam en Sophos organisaties om altijd een stap voor te blijven op cyberdreigingen en hun gemoedsrust terug te krijgen.

Meer informatie?

Als je meer wilt weten over de voordelen van deze integratie of andere integraties met SOPHOS of met Veeam, neem dan contact met ons op. We gaan graag het gesprek met je aan, zodat we meteen specifiek jouw situatie mee kunnen nemen in het gesprek.

Ralph Trentelman